Prøvesang

30.09.2021

Det Norske Solistkor søker alt, tenor og bass til plass i koret (intensjonsavtale).DET NORSKE SOLISTKOR
er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. De er engasjert gjennom intensjonsavtaler på inntil tre år på basis av prøvesang. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål. Pedersen er også professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og en ettertraktet gjestedirigent.

Koret har de senere årene hatt en svært positiv utvikling, med konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland, samt samarbeid med de fremste norske orkestrene og internasjonale toppensembler. Virksomheten drives prosjektbasert, og sangerne engasjeres til og lønnes etter tariff for det enkelte prosjekt. Førstegangs-avtale har varighet på ett år (prøvetid).

Prøvesangrepertoar:


Alt:
J. S. Bach: Bereite dich, Zion fra Juleoratoriet

Tenor:
J. S. Bach: Ach, mein sinn fra Johannespasjonen

Bass:
J. Haydn: "Gleich öffnet sich der Erde Schoss" fra Die Schöpfung

For alle stemmegrupper:

Et selvvalgt stykke (ikke barokk)
Prima vista


I andre runde av søknadsprosessen vil kandidatene synge i et lite ensemble sammen med medlemmer av Solistkoret. Søkere som kalles inn til prøvesang vil motta mer informasjon om dette.

Send kortfattet søknad med CV og lydopptak på e-post til timothy@solistkoret.no

Vi ønsker at lydopptaket består av enten en oratoriearie eller en romanse/lied. Vi oppfordrer søkere til å sende cv som også viser erfaring med ensemblesang.


Søknadsfrist
: 25. oktober 2021

Prøvesangen gjennomføres i Oslo 11., 12., 13. november 2021.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad og lydopptak. Solistkoret stiller med repetitør.

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Timothy Ferguson.
E-post: timothy@solistkoret.no

Se Solistkoret.no for mer informasjon om virksomheten.

Hør Solistkoret