Reisebrev: Solistkoret down under

24.02.2020

En stor begivenhet venter oss denne uka: Tirsdag morgen reiser vi til Adelaide i Australia for å delta på en av verdens største musikk- og kunstfestivaler!

Her skal vi medvirke på hele fire konserter på Adelaide Festival. Den årlige begivenheten har siden oppstarten i 1960 har hatt som mål å bringe verdensledende kunst til den sørlige delen av landet.

– Dette er noe vi har arbeidet med og sett fram til lenge. I 150 Psalms forenes mange gode krefter og viktige historier blir fortalt. Koret fremfører tre forskjellige konsertprogrammer med stor spennvidde i uttrykk, stil og sjanger, forteller daglig leder Ingvild Skaatan.

Internasjonalt gigantprosjekt

Konsertene er en del av det internasjonale prosjektet 150 Psalms, hvor Solistkoret samarbeider med andre profesjonelle kammerkor om å fremføre verk som alle har tekster fra de 150 salmene i Bibelen.

Målet med prosjektet er å vise at de 3000 år gamle tekstene er like relevante for oss i dag; fremdeles lider millioner av mennesker på flukt og verdensledere misbruker sin makt.

Prosjektet har siden premieren i 2017 blitt fremført i Utrecht, Brüssel, Oslo og New York.

Fra premieren på prosjektet
Foto: Fogge Schut

– Langsiktige prosjekter som dette, hvor vi også får samarbeide med andre profesjonelle kammerkor, er en viktig del av vårt internasjonale arbeid, forteller Skaatan.

Programmene for konsertene tar utgangspunkt i tre ulike tema: ‘Trust’, ‘Path of Life’ og ‘Abonnement’. De ledes av dirigent Grete Pedersen. I tillegg medvirker noen sangere på avslutningskonserten med de andre korene som er med på prosjektet. Du kan lese mer om konsertene her.

Spesielt reisemål

Byen Adelaide ligger ikke langt fra Kangaroo Island som ble hardt rammet da skogbranner herjet Australia i 2019 og starten av 2020. Kaldere temperaturer og regnvær har nå forbedret situasjonen, men fremdeles pågår noen branner i statene sørvest for Adelaide.

- Det er ekstra spesielt for oss å reise til Australia denne gangen. Vi har hele veien hatt tett dialog med festivalen om utviklingen og situasjonen i Adelaide, og det er med stor glede vi ser at situasjonen nå forbedrer seg.

Takk

Vi ønsker å takke Music Norway for reisestøtte for å kunne gjennomføre prosjektet.

Hør Solistkoret