Spellemann til Det Norske Solistkor

16.04.2021

Solistkoret er tildelt Spellemannprisen for albumet Lament med musikk av norske komponister.

Det ble annonsert på NRK1 fredag kveld. Prisen ble overrakt koret av H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit.

– Det er en stor glede å bli satt pris på og sett på denne måten. Dette sier noe om den høye kvaliteten på norske komponister og prisen deles med dem, forteller kunstnerisk leder for koret, Grete Pedersen.


Solistkoret har vært nominert til Spellemann to ganger tidligere, men det er første gang de tildeles den høythengende prisen

– Å bestille og arbeide med ny musikk har vært en naturlig og integrert del av Solistkoret helt siden opprettelsen i 1950. Det er derfor ekstra stas å få pris i kategorien for samtidsmusikk, forteller daglig leder, Ingvild Skaatan.


Lament
ble utgitt i august 2020 og inneholder tre verker av norske komponister: Muohta av Nils Henrik Asheim, Lament av Lars Petter Hagen og Aurora av Arne Nordheim.

Fra overrekkelsen av prisen utenfor Kronprinsparets bolig på Skaugum. Foto: Robin Bøe

I tillegg til Solistkoret er Ensemble Allegria og Hans-Kristian Kjos Sørensen, Daniel Paulsen og Terje Viken på slagverk med på innspillingen.

– Å få forme denne platen sammen med Lars Petter Hagen, Nils Henrik Asheim, alle musikerne som er med, BIS plateselskap og produsent Jens Braun har vært et privilegium. Fantastiske folk. Rett og slett, avslutter Grete Pedersen.


Les mer om albumet Lament her
.

Lytt til innspillingen her.

Hør Solistkoret