Solistkoret og Stavanger Symfoniorkester

I november har vi den store glede av å dele scenen med musikerne i Stavanger Symfoniorkester, et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre. Sammen skal vi på en reise fra 1600-tallets Purcell, til vår egen tid, representert med komponist Nils Henrik Asheim.


PROGRAM
Charles Ives: The Unanswered Question
Henry Purcell: Funeral Music for Queen Mary – utdrag
Joseph Haydn: Te Deum for Empress Marie Therese
Nils Henrik Asheim: Muohta
Leonard Bernstein: Chichester Psalms

Featuring

Stavanger Symfoniorkester

Orkesteret er en nyskapende aktør for symfonisk musikk og har internasjonale ambisjoner. Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. SSO var nominert til Spellemann 2018 og Grammy i 2020 for Gisle Kverndokks Symphonic Dances og vant to Heddapriser, derav Beste forestilling, for The Mute i 2019.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Listen to Solistkoret