Solistkoret Ung og dirigent Timothy Ferguson

Opplev lyden av talentene i Solistkoret Ung!

Opplev lyden av talentene i Solistkoret Ung!


I Solistkoret Ung møtes fremtidens sangere. Ensemblet ble etablert i 2020 og består av unge talenter som tildeles plass etter prøvesang.

Det kunstneriske teamet består Grete Pedersen (kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor), Timothy Ferguson og Yuval Weinberg (sjefsdirigent for SWR og 1. gjestedirigent for Solistkoret).

Timothy Ferguson, som leder konserten i Vang kirke, er kunstnerisk leder for Ensemble Ylajali og Chorus Felix. Han har vært gjestedirigent for Det Norske Solistkor, Vocal Art, Oslo domkor og Chamber Choir of Scandinavia. Timothy fullførte en master in kordireksjon ved Norges musikkhøgskole i 2017.

Program for konserten:

Olivier Messiaen – Cinq Rechants
Francis Poulenc – Exultate Deo
John Farmer - Fair Phyllis I saw
John Bennet - Weep O mine eyes
Henry Purcell - In these Delightful pleasant groves
Thomas Tallis - If ye love me
Ralph Vaughan Williams - Three Shakespeare Songs
Alfred Janson - Tre dikt av Ebba Lindqvist
Johann Sebastian Bach – Lobet dem Herrn

Les mer om programmet under bildet.


På programmet står blant annet musikk av sentrale komponister fra det 20. århundre.

Ralph Vaughan Williams hadde en betydelig rolle i gjenoppbyggingen av Storbritannias sterke kortradisjon på 1900-tallet. På konserten vil Solistkoret Ung fremføre et av hans flotteste korverk, Three Shakespeare Songs. Stykket har en engelsk karakter, men komponisten har også latt seg inspirere av fransk impresjonisme. Kanskje stammer dette fra tiden Williams studerte hos Maurice Ravel i Frankrike?

En annen sentral komponist på konserten er Olivier Messiaens og hans feiring av kjærligheten, Cinq Rechants. Verket er siste del i Messiaens kjærlighetstrilogi som tar utgangspunkt i den legendariske historien om Tristan og Isolde. Messiaens lydteppe trekker på elementer fra mytologi, folkemusikk, samt fransk litteratur og kunst. Resultatet er et verk som viser alle aspekter av kjærlighet; både det vakre og det ubehagelige.

Solistkoret UNG er en flerårig satsning muliggjort av støtte fra Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.

Listen to Solistkoret