Solistkoret Ung og dirigent Timothy Ferguson

Opplev lyden av talentene i Solistkoret Ung!

I Solistkoret Ung møtes fremtidens sangere. Ensemblet ble etablert i 2020 og består av unge talenter som tildeles plass etter prøvesang.

Det kunstneriske teamet består Grete Pedersen (kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor), Timothy Ferguson og Yuval Weinberg (sjefsdirigent for SWR og 1. gjestedirigent for Solistkoret).

Timothy Ferguson, som leder konserten i Vang kirke, er kunstnerisk leder for Ensemble Ylajali og Chorus Felix. Han har vært gjestedirigent for Det Norske Solistkor, Vocal Art, Oslo domkor og Chamber Choir of Scandinavia. Timothy fullførte en master in kordireksjon ved Norges musikkhøgskole i 2017.

Program for konserten:

Francis Poulenc – Exultate Deo
Olivier Messiaen – Cinq Rechants
Thomas Tallis - If ye love me
Henry Purcell - In these Delightful pleasant groves
John Bennet - Weep O mine eyes
John Farmer - Fair Phyllis I saw
Ralph Vaughan Williams - Three Shakespeare Songs
Alfred Janson - Tre dikt av Ebba Lindqvist
Johann Sebastian Bach – Lobet dem Herrn

Les mer om programmet under bildet.


På programmet står blant annet musikk av sentrale komponister fra det 20. århundre.

Ralph Vaughan Williams hadde en betydelig rolle i gjenoppbyggingen av Storbritannias sterke kortradisjon på 1900-tallet. På konserten vil Solistkoret Ung fremføre et av hans flotteste korverk, Three Shakespeare Songs. Stykket har en engelsk karakter, men komponisten har også latt seg inspirere av fransk impresjonisme. Kanskje stammer dette fra tiden Williams studerte hos Maurice Ravel i Frankrike?

En annen sentral komponist på konserten er Olivier Messiaens og hans feiring av kjærligheten, Cinq Rechants. Verket er siste del i Messiaens kjærlighetstrilogi som tar utgangspunkt i den legendariske historien om Tristan og Isolde. Messiaens lydteppe trekker på elementer fra mytologi, folkemusikk, samt fransk litteratur og kunst. Resultatet er et verk som viser alle aspekter av kjærlighet; både det vakre og det ubehagelige.

Solistkoret UNG er en flerårig satsning muliggjort av støtte fra Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Solistkoret Ung

I Solistkoret UNG møtes fremtidens ensemblesangere. Ensemblet består av 12 unge sangere som tildeles plass etter prøvesang. I tillegg til individuell opplæring, gis talentene unike muligheter til opplæring sammen med profesjonelle musikere. Solistkoret UNG er en flerårig satsning muliggjort av støtte fra Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.

Dirigent Timothy Ferguson

Timothy Ferguson er kunstnerisk leder for Ensemble Ylajali og Chorus Felix. Han er også med i det kunstneriske teamet til Solistkoret Ung. Ferguson har vært gjestedirigent for Det Norske Solistkor, Vocal Art, Oslo domkor og Chamber Choir of Scandinavia. Han fullførte en master in kordireksjon ved Norges musikkhøgskole i 2017.

Hør Solistkoret