Konsert

Påskekonsert med Oslo-Filharmonien

Fremfører Mozarts Requiem og nytt verk av Lasse Thoresen

Liv, død og sjelevandring

Mozart gikk bort midt i skaperprosessen av sitt Requiem, men rakk å overlevere et mesterverk som rører og berører oss den dag i dag. Eksistensiell tematikk blir det også når Lasse Thoresen presenterer sitt nye, store verk for kor og orkester, en meditativ korsymfoni med tittelen ΩN: Det værende.

Program:

Lasse Thoresen ΩN: "Det værende"
Wolfgang Amadeus Mozart Requiem

Om konserten:

Det er en stor begivenhet når Lasse Thoresen (f. 1949) – en nestor og en ledende figur blant norske samtidskomponister – presenterer et nytt verk. Thoresen har en rekke solo-, kammer- og orkesterverk på verklisten og har gjennom årene latt seg inspirere av norsk folkemusikk, fransk spektralmusikk og ulike asiatiske musikk- og kulturuttrykk, for å nevne noe. Resultatet er en produksjon med usedvanlig stilistisk og uttrykksmessig rikdom, og verk som er dagsaktuelle og evig fascinerende. Mange av Thoresens komposisjoner har en sterk åndelig eller sjelelig dimensjon, og den nye korsymfonien er intet unntak.

Medvirkende

Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. Oslo-Filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Oslo-Filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20. Vasily Petrenko er sjefdirigent og har kontrakt med orkesteret fram til sesongen 2019-20, når orkestret fyller 100 år.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Ann Helen Moen

Ann-Helen Moen er kjent for sin varme stemme og for sin musikalske forståelse av repertoar som spenner fra tidlig barokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk, på så vel konsert- som på operascenen. Dette har bl.a. ført til nært samarbeid med dirigenter som Edward Gardner og Masaaki Suzuki, og nylig var hun solist på innspillinger med disse i henholdsvis Griegs Peer Gynt med BFO, og Beethovens Missa Solemnis med Bach Collegium Japan.

Ingeborg Gillebo

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, der med Susanna Eken som lærer. I 2010 debuterte hun ved Den Kongelige Opera i København som Margret i Wozzeck og ved Den Norske Opera & Ballett som Cherubino i Figaros bryllup. Siden har Gillebo opptrådt på flere store festivaler og ved operahus som Metropolitan Opera, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Opéra Royal de Versailles, Festspielhaus Baden-Baden, Bayreuth Festival og Drottningholm Festival Stockholm.

Magnus Staveland

Han studerte ved Statens musikkhøgskole i Oslo, og Det Kongelige Operaakademi i København med Susanna Eken. Han ble uteksaminert i løpet av sommeren 2008. Magnus Staveland er en ettertraktet konsertsanger og opptrer ofte ved konsertarenaer i Europa og Asia. Hans repertoar omfatter et stort antall oratorier, symfonier og sangsykluser av Bach, Beethoven, Britten, Caldara, Dvorak, Händel, Haydn, Mendelssohn, Monteverdi, Mozart, Purcell, Scarlatti, Telemann, Traetta og Vivaldi.

Dirigent Peter Szilvay

Hør Solistkoret