Sesongåpning!
Et hav av stemmer

Velkommen til årets første konsert i praktfulle Universitetets aula med Solistkoret under ledelse av dirigent Grete Pedersen!

Årets sesongåpning byr på strålende musikk om det forunderlige havet! Sanger skrevet av fremragende komponister til tekster om trøst, frigjørelse og fornyelse.


Konserten markerer også begynnelsen på Et hav av stemmer, Solistkorets nye storsatsning som presenterer musikk og tekster med havet som omdreiningspunkt; livet i havet og menneskets relasjon til det.

Program

Helmut Lachenmann: Consolation I og II
Richard Strauss: Der Abend
Niels W. Gade: Morgensang fra Elverskud
Bent Sørensen: Havet står så blankt og stille
Eyvind Alnæs (arr. K. Nordstoga): Sidste reis (Sømandsvise)
Frank Martin: Songs of Ariel
Ruth Wilhelmine Meyer: Lokeslottet (urfremføring)

Om musikken

Helmut Lachenmann er en av vår tids mest betydningsfulle komponister. Consolation I og II for kor og slagverk er skrevet til tekster som søker å trøste i møte med hjelpeløshet og frykt. Tekstene brytes ned til lyder som sangerne uttrykker dramatisk og virtuost.

I Richard StraussDer Abend tas vi med til havet og solnedgangen. Det vakre, stillfarne stykket forteller om kveldens ro og den lune natten, men også om fornyelse og gjenskapelse. Videre får vi høre om soloppgangen i Niels Gades vakre morgensang.

Solistkoret fremfører så et av de fremste stykkene skrevet for kor: Frank Martins Songs of Ariel.

I dette lekne verket møter vi luftånden Ariel som kjemper for friheten fra tilværelsen som tjener på en øde øy. Teksten er hentet fra William Shakespeares siste skuespill, The Tempest.


Konserten avslutter med en stor begivenhet: Urfremføringen av Lokeslottet av sanger og komponist Ruth Wilhelmine Meyer. Dette er Meyers første verk skrevet spesielt til Solistkoret hvor hun selv har sunget i syv år.

Lokeslottet er verdifulle, varme kilder som forskere har funnet 2400 meter ned i dypet av Norskehavet. Rundt kildene eksisterer sjeldne mineraler og et helt unikt dyreliv.

Det er her Ruth Wilhelmine har hentet inspirasjon til det fascinerende stykket som viser et bredt spekter av det stemmen kan uttrykke: Fra ultralyse fløytetoner til dype basstoner.

Arrangeres i samarbeid med Universitetet i Oslo.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Grete Pedersen, dirigent

Ruth Wilhelmine Meyer, vokal

Kjell Tore Innervik, slagverk

Jennifer Torrence, slagverk

Åsmund Moen, slagverk

Anders Kregnes Hansen, slagverk

Hør Solistkoret