Sesongfinale!
Et hav av stemmer

Musikk om det forunderlige havet og tekster av Jon Fosse lest av den folkekjære skuespilleren Anne Marit Jacobsen.

Sesongfinale blant Edvard Munchs malerier


Under ledelse av dirigent Grete Pedersen inntar Solistkoret praktfulle Universitetets aula og fremfører glitrende musikk om det ville, vakre havet!

Musikken flettes sammen med tekster av Jon Fosse, lest av Anne Marit Jacobsen, en av våre mest folkekjære skuespillere og en av de fremste Fosse-formidlerne her i landet.

På piano medvirker selveste Helge Lien som med rot i jazz-musikken stadig utforsker grensene mellom forskjellige musikalske uttrykk.

Anne Marit Jacobsen og Helge Lien har samarbeidet flere ganger tidligere

Sammen byr de på en konsertforestilling som også markerer avslutningen på Solistkorets store havsprosjekt Et hav av stemmer om livet i havet og menneskets relasjon til det.

Musikalsk program

Evert Taube, arr. Gunnar Eriksson: Inbjudan til Bohuslän
Ingvar Lidholm: De profundis
Gunnar Eriksson:
Varje träd är en värld (urfremføring)
Bente Leiknes Thorsen: Laughing my head off / Singing your heart in (urfremføring)
Lars Petter Hagen: Romantiske sanger om døden og havet (urfremføring)
Alfred Janson
: Tre dikt til Ebba Lindqvist
Gunnar Eriksson: Glädjestranden
Trad.: Nattsalme

Solistkoret avslutter sesongen på hjemmebane i Universitetets aula


Havet har til alle tider vært en inspirasjonskilde for diktere og komponister, og flere av stykkene på kveldens konsert er prakteksemplarer på nettopp det.


Glädjestranden av den svenske komponisten Gunnar Eriksson handler om havet og mennesker som vil være på havet, men som også lengter tilbake til land. Om spillet mellom frihet og bundethet, og et spørsmål kanskje alle mennesker til tider funderer på: Var dette alt?

På konserten urfremføres et nytt stykke av Gunnar Eriksson, Varje träd är en värld, skrevet til et dikt av Göran Greider, en av de viktigste stemmene i dagens svenske kulturdebatt. Diktet skildrer og oppfordrer til et respektfullt forhold mellom et tre i en hage og mennesket.

Horisonten er utgangspunktet for Lars Petter Hagens nye stykke. Foto: Victoria Stevens


Lars Petter Hagen evner i likhet med Gunnar Eriksson å komponere strålende musikk for kor. Kveldens konsert byr på urfremføringen av Romantiske sanger om døden og havet som er skrevet spesielt til anledningen.

Utgangspunktet for stykket er horisonten, den tynne linjen som skiller verdens overflate fra himmelen og havdypet, som har fascinert mennesker til alle tider. En både uendelig vakker og mystisk linje som skiller den synlige verden fra usynlige kosmos.

Verket er inspirert den tyske maleren Caspar David Friedrich med tekstfragmenter av Edward Young, Heinrich von Kleist, Walt Whitman og salmedikteren Anders Hovden.


Den tredje urfremføringen denne konserten byr på er Laughing my head off / Singing your heart in av Bente Leiknes Thorsen, et stykke med en rekke fornøyelige overraskelser som publikum kan glede seg til å oppleve.


I følge komponisten bringer verket sammen tre meningsfulle minner og opplevelser: "En melodi som er sterkt knyttet til en sorgprosess, en korkonsert der jeg var så omsluttet av sang at jeg håpet taket ville løfte seg, og den befriende følelsen av å le så hardt at man holder på å miste seg selv".

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Anne Marit Jacobsen

Helge Lien, piano

Det Norske Solistkor

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret