Solistkoret Ung og Yuval Weinberg

Velkommen til vårkonsert med talentene i Solistkoret Ung!

Franske følelser og sjelfull kjærlighetstrilogi


Velkommen til konsert med landets fremste unge sangere under ledelse av Yuval Weinberg, sjefsdirigent for SWR Vokalensemble og 1. gjestedirigent for Det Norske Solistkor!

Lidenskap, kjærlighet og sorg er komplekse følelser komponister gjennom tidene har uttrykt på særegne måter. Noen av de mest fengslende eksemplene på dette står på programmet for årets vårkonsert hvor norske folketoner flettes sammen med uttrykksfull musikk fra renessansen og fram til i dag.


Feiring av kjærligheten


«Dette verket skal være en kjærlighetsdrikk», sa komponist Olivier Messiaen (1908–1992) om Cinq Rechants. Verket er et lydteppe hvor mytologi, folkemusikk, litteratur og kunst flettes sammen. Teksten veksler mellom deler på fransk og et språk Messiaen selv oppfant i mangelen på ord som uttrykte de sterke følelsene han ville formidle.

Resultatet er et stykke som beskriver den mangefasetterte kjærligheten – fra det vakre og lidenskapelige, til frykten og det ubehagelige.


Sjeldent i Norge


De samme følelsene finner vi i renessansen franske chansons. Dette er musikk som sjeldent fremføres, og sammen med Yuval Weinberg vil Solistkoret Ung utforske hvordan sjangeren har utviklet seg gjennom århundrer. Vi får høre musikk av renessansekomponist Josquin de Prez (ca. 1450–1521) og romantikkens Camille Saint-Saëns (1835–1921).

Program

Camille Saint-Saëns: Calme des nuits
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Le chant des oisaux (fuglesang) fra Three Stages
Josquin de Prez: El Grillo
Trad. Suril, Luril
Pierre Passereau: Il est bel et bon
Josquin de Prez: Mille regretz
Maurice Ravel: Trois beaux oiseaux du paradis
Trad. Velsigna er dagen
Josquin de Prez: Ave Maria (Virgo serena)
Olivier Messiaen: O sacrum
Francis Poulenc: Exultate Deo
Olivier Messiaen: Cinq Rechants

Solistkoret Ung støttes av Sparebankstiftelsen DnB, Talent Norge og Furestiftelsen.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Solistkoret Ung

I Solistkoret UNG møtes fremtidens sangere. Ensemblet består av unge sangere som tildeles plass etter prøvesang. I tillegg til individuell opplæring, gis talentene unike muligheter til opplæring sammen med profesjonelle musikere. Solistkoret UNG er en flerårig satsning muliggjort av støtte fra Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.

Dirigent Yuval Weinberg

Er sjefsdirigent for tyske SWR og 1. gjestedirigent for Det Norske Solistkor. Han er er også med i det kunstneriske teamet til Solistkoret Ung. Weinberg studerte master i kordirigering på Norges musikkhøgskole med Grete Pedersen som lærer, og har en bachelorgrad i kordireksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin. Weinberg har mottatt flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg, og førstepremien under konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen. Weinberg dirigerer flere andre profesjonelle kor i Europa. Han har tidligere vært dirigent for Kammerkoret Nova, Norske kammersangere og Norges Ungdomskor.

Hør Solistkoret