Oslo-serien

Solistkorets juleturné

Tre uker før jul legger Solistkoret ut på sin populære og tradisjonsrike juleturné.

Jul med Solistkoret


– Hvis målet er senkede skuldre og musikalske minner som varer til langt over påske, er en julekonsert med Det Norske Solistkor det sikreste kortet. (Trønderavisa).

Tre uker før jul reiser Solistkoret ut på sin tradisjonsrike juleturné. I år går endelig turen til Molde, Ålesund, Volda og Gran på Hadeland, før turnéen avsluttes i Universitetets aula i Oslo.

På årets turné vil koret fremføre en miks av kjente og kjære julesanger og musikk av den estiske komponisten Arvo Pärt, kjent for sin minimalistiske stil. Dirigent på årets julekonserter vil være Yuval Weinberg som denne høsten debuterer som Solistkorets faste gjestedirigent.

Solistkorets julekonserter har blitt en tradisjon for mange. Det kan derfor være lurt å sikre seg billetter i god tid før konsert. Mens du venter kan du se denne stemningsrapporten fra fjorårets turné:


Program for konsertene:


Magnificat
(A. Pärt)
Nunc Dimittis
(A. Pärt)
The Infant King / Sing Lullaby
(D. Willcocks)

Away in a Manger / En krybbe var vuggen
(W. Kirkpatrick / R. Jacques)
Deg å få skode
(E. Routley / C. Praise. Irsk folkemelodi – koral, og arr. A. Utnem)
Den blida vår är inne (G. Eriksson)
Adeste Fideles / Å kom nå med lovsang
(D. Willcocks)
Jeg synger julekvad
(F. Valen: 1300-t/Wittenberg)
In dulci jubilo / jeg synger julekvad
(M. Prätorius)
Nun komm, der Heiden Heiland
/ Folkefrelsar til oss kom (M. Prätorius)
Det hev ei rose sprunge
(M. Prätorius)
Ding! Dong! Merrily on high
(Arr. Hillier)
Jul, jul, strålande jul
(G. Nordqvist)


Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Yuval Weinberg

Yuval Weinberg er 1. gjestedirigent for Det Norske Solistkor. Han studerte master i kordirigering på Norges musikkhøgskole med Grete Pedersen som lærer, og har en bachelorgrad i kordireksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin. Weinberg startet musikkutdanningen i ung alder, som pianoelev og sanger i det Israelske ungdoms- og barne- koret Li-Ron. Videre studerte han orkesterdireksjon ved universitetet i Tel-Aviv. Weinberg har mottatt flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014). Siden 2014 har han vært stipendiat ved prestisjefylte «Dirigentenforum» (det tyske musikkrådets dirigentforum). Som en del av dette programmet har han jobbet med
 kor som Berlins radiokor, Sveriges Radiokör, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, og han har vært dirigent for Kammerkoret Nova, Norske kammersangere og Norges Ungdomskor.

Hør Solistkoret