Solistkoret UNG & dirigent Grete Pedersen

Bli kjent med de talentfulle sangerne i Solistkoret UNG!

Unge sangtalenter

Bli kjent med det nyetablerte ensemblet Solistkoret Uung når de ledes av dirigent Grete Pedersen!

På konserten får du blant annet oppleve Olivier Messiaens feiring av kjærligheten, Cinq Rechants, og utvalgte stykker av svenske Karin Rehnquist.

Franske Olivier Messiaen (1908 – 1992) regnes som en av 1900-tallets ledende komponister. Cinq rechants fra 1949 er siste del i komponistens kjærlighetstrilogi som tar utgangspunkt i den legendariske historien om Tristan og Isolde. Stykket er blant annet sterkt inspirert av Hindi-musikk og er et godt eksempel på Messiaens særegne evne til å jobbe med rytmen i musikken.

Svenske Karin Rehnqvist (f. 1957) skriver tidvis intens musikk som umiddelbart kommuniserer med sitt publikum. Mer informasjon om programmet kommer!

Solistkoret UNG

I Solistkoret UNG møtes fremtidens sangere. Utvalgte talenter gis unike muligheter til å lære ensemblesang sammen med profesjonelle musikere. Les gjerne mer om Solistkoret UNG her, eller i bioen under.

Dobbelkonsert

Etter Solistkoret UNG sin konsert kan du oppleve Det Norske Solistkor under ledelse av dirigent Alejandro Pance. Det vil være mulig å kjøpe en billett til begge konserter for redusert pris.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Solistkoret UNG

I Solistkoret UNG møtes fremtidens ensemblesangere. Ensemblet består av 12 unge sangere som tildeles plass etter prøvesang. I tillegg til individuell opplæring, gis talentene unike muligheter til opplæring sammen med profesjonelle musikere. Solistkoret UNG er en flerårig satsning muliggjort av støtte fra Talent Norge AS og Sparebankstiftelsen DNB.

Dirigent Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret