Horisonter

30.05.2024

Storslått markering av Grete Pedersens finale med Solistkoret


Med nyskapende kraft og kunstneriske visjoner har dirigent Grete Pedersen ledet Det Norske Solistkor til stadig nye musikalske høyder. Sommeren 2025 gir hun stafettpinnen videre etter 35 år som kunstnerisk leder, samme år som koret markerer sitt 75-årsjubileum.

Den kommende perioden er viet markeringen av Grete Pedersens finale med koret under overskriften Horisonter. Første del lanseres i dag, andre del i løpet av høsten.

– Horisonten har en tydelig grense, hvor jord og himmel møtes, men samtidig ingen start eller slutt. Den minner oss om noe konstant, noe vi har opplevd før, men også om det ukjente og om en åpen fremtid. Horisonten hjelper oss å se langt og å forstå at vi er en del av en større sammenheng. Det musikalske og menneskelige samspillet jeg opplever i Det Norske Solistkor bærer også disse dimensjonene i en ustoppelig søken etter mening og dybde. Kjære publikum: Velkommen til ny sesong! Jeg gleder meg til å dele disse konsertene med dere.

Foto: Bård Gundersen


Vil du kjøpe billetter til flere av konsertene og i tillegg sikre deg gode sitteplasser og invitasjoner til åpne prøver, lønner det seg å bli medlem av Solistkorets fordelsprogram.

Trykk her for å lese mer.

Festivalartist i Rosendal


Mellom fjord, fjell og fonn ligger Baroniet Rosendal, 1600-tallslottet som er rammen rundt Rosendal Kammermusikkfestival som ble grunnlagt av pianist og kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes i 2016.


Leif Ove Andsnes er kunstnerisk leder for Rosendal Kammermusikkfestival.


Det Norske Solistkor og Grete Pedersen er blant årets festivalartister. I løpet av festivalen i august gjør de hele seks konserter. Sammen fremfører de musikk av Franz Liszt, Johannespasjonen av Johann Sebastian Bach, og stykker av komponist og stemmekunstner Ruth Wilhelmine Meyer.

Trykk her for å lese mer.

Ny musikk


En av grunnpilarene i Solistkoret har siden etableringen i 1950 vært å fremføre både klassisk og moderne musikk med samme presisjon og engasjement. Arbeidet har i høyeste grad blitt videreført under Grete Pedersens ledelse. Hun har vært en drivkraft i å fremme nye musikalske uttrykk og utvide korets repertoar.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Ultimafestivalen i Oslo er en viktig arena for musikalsk eksperimentering og utforsking. På årets festival leder Grete Pedersen Oslo-Filharmonien, Det Norske Jentekor og sangere fra Solistkoret Ung og Det Norske Solistkor i fremføringen av Fire in my mouth av Julia Wolf. Stykket bygger på en av de største tragediene i New Yorks historie, en fabrikkbrann der 146 klesarbeidere mistet livet.

Trykk her for å lese mer.

Absolutt Solistkoret


I tillegg til samarbeid med flere orkestre, byr Grete Pedersens siste sesonger på flere konserter hvor publikum får oppleve den pureste lyden av Solistkoret.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Konsertserien Absolutt Solistkoret byr på noen av de ypperste verkene skrevet for kor a cappella, musikk som krever førsteklasses prestasjoner fra sangere og dirigent, samhold og musikalitet. Ekstremsport med subtilt og substansielt musikalsk innhold.

Trykk her for å lese mer.

Jul med Solistkoret


Årets juleturné markerer en monumental avslutning på en rekke bejublede juleprosjekter.

På programmet står Johann Sebastian Bachs livsbejaende Juleoratorium. Verket er for mange en kjær del av juletradisjonen. Det er første gang Solistkoret og dirigent Grete Pedersen fremfører verket sammen og med på laget er fenomenale Ensemble Allegria.

Trykk her for å lese mer.

Hør Solistkoret