Høstprogrammet er lansert!

07.06.2022

Lanseringen av Solistkorets nye juleplate er et av høydepunktene den kommende sesongen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Festivalopptredener, turnéer, urfremføringer og lansering av ny juleplate.

Les om alt du kan oppleve med Solistkoret fra september til desember! Billetter kjøpes på Ticketco.no.


Eksplosiv sesongåpning


I midten av september åpner Solistkoret Ultimafestivalen med Operaens barnekor, Oslo Sinfonietta og fremragende vokal- og slagverksolister i Oslo rådhus.

På programmet står Iannis Xenakis’ mesterverk Oresteia hvor den ultimate, greske tragedien blir et eksplosivt lydmonument.

Flere festivalopptredener står for tur i slutten av måneden med hele tre konserter på Trondheim Kammermusikkfestival.

Solistkoret skal på ny samarbeide med Tuva Syvertsen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.

Her får publikum blant annet oppleve koret sammen med folkemusiker Tuva Syvertsen, slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen og TrondheimSolistene.


Morgendagens dirigenter


Når Solistkorets profesjonelle sangere møter noen av Europas mest talentfulle unge dirigenter oppstår en helt spesiell energi.

I slutten av oktober inviterer Solistkoret til høstkonsert med dirigentene Markus Tähti Dunseth og Simon Arlasjö.

Konserten er deres avsluttende mastereksamen i kordirigering ved Norges musikkhøgskole.


Urfremføring av ny musikk


Sesongen hyller musikk skrevet i vår tid med to urfremføringer på programmet.

Allehelgenskonsertene i november byr på urfremføringen av Day is here! av Karin Rehnqvist – et rørende verk om naturen og Jordens tilblivelse.

Karin Rehnqvist er en av Sveriges ledende komponister

På de samme konsertene fremfører Solistkoret, Ensemble Allegria og dirigent Grete Pedersen Gabriel Fauré sitt vakre Requiem.

Årets allehelgensturné går til Hamar, Fredrikstad og Oslo. Foto: Bård Gundersen

I desember står urfremføringen av Lukkartid for tur. Verket er skrevet av Therese Birkelund Ulvo – en av landets ledende komponister, til dikt av Ruth Lillegraven.


Juleturné og lansering av ny plate


Sesongen avsluttes i starten av desember med Solistkorets juleturné. Konsertene har blitt en kjær tradisjon for mange siden lanseringen av albumet Rós – Songs of Christmas i 2013.

På årets konserter får publikum oppleve smakebiter fra korets nye julealbum som lanseres i slutten av november på BIS Records.

Gjermund Larsen er med på årets juleturné sammen med dirigent Grete Pedersen og Angela Ambrosini på nøkkelharpe. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.

For oppdateringer


Følg oss gjerne på Facebook, Instagram eller bestill vårt nyhetsbrev. Abonner på vår YouTube-kanal for flere overraskelser underveis i sesongen.

Velkommen til høstens konserter!

Hør Solistkoret