Våren med Det Norske Solistkor

16.01.2020

Opplevelsene som venter dette halvåret


Hva kom først; teksten eller musikken, kaoset eller tanken bak kaoset? Med vårens konserter møter vi poesi og tekster som har gitt komponister inspirasjon til å skape musikk hvor de kunstneriske avtrykkene er både kaotiske, tydelige og bestandige.

Sesongåpning i februar

I februar bringer vi den fremgangsrike dirigenten Florian Helgath til Oslo for sesongåpning i Sagene kirke. Konserten byr på et sjeldent møte med argentinske Mauricio Kagels særegne 'Chorbuch', senromantiske toner av Hugo Wolf og musikk av Thomas Jennefelt, en av Sveriges fremste nålevende komponister. Om du er av dem som liker Brahms’ tyske Requiem, er sannsynligheten stor for at du vil sette pris på 'Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen', som Solistkoret fremfører denne kvelden.


Før sesongåpningen i Oslo medvirker vi på Glogerfestspillene i Kongsberg hvor vi fremfører Gustav Mahlers stillferdige ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’, før vi feirer Beethovens 250-årsjubileum med et sjeldent spilt oratorium: ‘Kristus på Oljeberget’.

Prisbelønt Bach

Sesongens siste mulighet til å oppleve Solistkoret a cappella er på senvårens turné til Festspillene i Bergen, Dortmund og Universitetets aula i Oslo. Her byr vi på et gjenhør med Bachs motetter som syder av liv og håp om et liv i den kommende verden. På konsertene fremføres også Francis Poulencs uforlignelige ‘Figure Humaine’ som ble skrevet i løpet av 2. verdenskrigs siste dager, og som uttrykker et enormt sterkt frihetsbudskap med tekster av Paul Éluard.


Francis Poulenc (1899 – 1963) levde i en spennende overgangstid, og søkte seg fritt og freidig fram til et helt særegent og dypt seriøst tonespråk. Hans musikk vil være en satsing for Solistkoret de neste årene.

Urfremføringer

Store urfremføringer står for tur, av Lasse Thoresen, og et stort helaftens verk av Bent Sørensen, en av vår tids mest spennende komponister. Det er stor sannsynlighet for at musikken vil sette varige spor og leve videre i mange år fremover. Vi reiser også på turné til Australia for å gjøre hele tre konserter på en av verdens største musikkbegivenheter, Adelaide Arts Festival.

Vi gleder oss til å dele vårens konsertopplevelser og håper vi ser dere igjen for Solistkorets store 70-årsjubileum høsten 2020!

Hør Solistkoret